Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

Bijzondere Beweegroute Moordrecht Gisteren Officieel Geopend

Gisteren is in Moordrecht een bijzondere beweegroute officieel in gebruik genomen. Deze route, die mensen aanmoedigt om samen of alleen in de buitenlucht te bewegen, maakt het makkelijker én leuker om actief te blijven. Langs de route zijn speciale paaltjes geplaatst, elk voorzien van een QR-code die leidt naar oefeningen op drie verschillende niveaus. Hierdoor kan iedereen op elk moment van de dag trainen en fit blijven, ongeacht ervaring of leeftijd.

De beweegroute is tot stand gekomen dankzij het initiatief van de inmiddels opgeheven stichting die voorheen sporthal De Zuidplas exploiteerde. In samenwerking met QR-FIT, de gemeente Zuidplas en Sportstichting Zuidplas is er een route ontwikkeld die langs nieuwe openbare sporttoestellen loopt. De korte route is 3,2 kilometer lang en telt zes sporttoestellen, terwijl de langere route van 5,5 kilometer maar liefst elf toestellen bevat. Beide routes zijn voorzien van de QR-codes die naar filmpjes met uitleg over de oefeningen leiden.

Wat deze beweegroute extra bijzonder maakt, is dat er naast de reguliere oefeningen ook specifieke oefeningen zijn voor senioren. Deze oefeningen richten zich op balans, kracht en mobiliteit. Door de oefeningen te combineren met wandelen of hardlopen, voldoet men automatisch aan de beweegrichtlijnen van de overheid.

Wethouder Wybe Zijlstra, die de route gisteren officieel opende, is enthousiast over dit nieuwe initiatief: “Of je nu fitter wilt worden of gewoon gezond wilt blijven, iedereen kan deze route gratis gebruiken. Ik hoop dat veel inwoners van Zuidplas hier actief gebruik van gaan maken. Want wat is er nu fijner dan sporten in de buitenlucht, op een zelfgekozen moment, midden in ons prachtige Zuidplas?”