Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Zwem4daagse 2024 van start in Zuidplas

Gisteren is de Zwem4daagse weer van start gegaan in Zuidplas, dit jaar wederom georganiseerd in het Polderbad. Wethouder Wybe Zijlstra was aanwezig bij de start van de 46ste editie. Deze editie is de eerste na vijf jaar afwezigheid van de Zwem4daagse in Zuidplas. Van 8 tot en met 12 juli kunnen zwementhousiastelingen deelnemen aan dit sportieve evenement.

Gedurende vier avonden zullen deelnemers baantjes trekken in het zwembad. De Zwem4daagse is geschikt voor zowel regelmatige zwemmers als voor beginners. Volwassenen kunnen hun medaille verdienen door dagelijks 20 banen te zwemmen, terwijl kinderen onder de 12 jaar al na 10 banen een medaille krijgen. De lokale weerman Leen de Koning, bekend van onder andere IJsselstreekradio, is bijna de oudste deelnemer die meedoet. De deelnemers hebben per avond 20 minuten om hun banen te zwemmen, met enige speling als het niet te druk is. Er geldt een maximum aantal zwemmers die tegelijk het water in mogen.

De 46e editie van de Zwem4daagse wordt mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligers van de waterpolo- en wedstrijdzwemvereniging NieMo Barracuda. Deze week belooft een gezellige en sportieve ervaring te worden voor alle deelnemers. Mis deze kans niet om mee te doen aan een week vol zwemplezier!