Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk Zevenhuizen

Ontdek de natuur van Zuidplas: Gratis excursies met ecologen!

Op 1 mei 2024 is in gemeente Zuidplas een ambitieus onderzoek naar de biodiversiteit van start gegaan. Ecologen zijn begonnen met het in kaart brengen van de diverse flora en fauna binnen de gemeentegrenzen. Biodiversiteit omvat een breed scala aan planten, dieren en micro-organismen. Dit onderzoek ondersteunt de gemeente in haar streven om de biodiversiteit tegen 2030 te versterken.

Om meer inzicht te krijgen in het onderzoek van de ecologen en om bijzondere planten en dieren te ontdekken, worden twee excursies georganiseerd in samenwerking met de ecologen.

Excursie vleermuizen spotten Op vrijdagavond 26 juli kunnen geïnteresseerden vleermuizen komen spotten in het Groene Hart Park in Nieuwerkerk aan den IJssel. Tijdens deze excursie zullen de ecologen vertellen over de vleermuizen die hun thuis hebben gevonden in de vleermuizenkasten. De verzameltijd is 21.30 uur en de excursie duurt tot 23.00 uur.

Excursie bijzondere insecten ontdekken Op dinsdagavond 6 augustus kunnen geïnteresseerden samen met de ecologen op zoek gaan naar bijzondere insecten en waterdieren die leven in de Speelpolder Hennipgaarde in Zevenhuizen, provincie Zuid-Holland. De verzameltijd is 19.00 uur en de excursie duurt tot 20.30 uur.

Belangstellenden die willen deelnemen aan een van deze excursies op 26 juli of 6 augustus kunnen zich gratis aanmelden via duurzaam@zuidplas.nl en aangeven met hoeveel personen zij komen. Wees er snel bij, want vol is vol! Bij slecht weer wordt de excursie verplaatst.