Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Sportawards 2024 uitgereikt tijdens Sportgala

Het Sportgala Zuidplas vond plaats in de Zuidplas in Moordrecht, waar een podium was opgebouwd in de grote sportzaal voor een avond vol energie en inspiratie. Georganiseerd door de Sportstichting Zuidplas, bood het gala een platform om lokale sportprestaties te vieren.

De avond begon met een krachtig optreden van Fabia Dance Center, gevolgd door inspirerende woorden van Mark Lensselink en Frank Stout over het belang van sport in de gemeenschap. Tussendoor werd er een quiz gespeeld, die zorgde voor interactie en spanning onder de aanwezigen.

Wethouder Wybe Zijlstra betrad het podium om de prijzen uit te reiken voor talent en coach, gevolgd door een hartelijke presentatie van oud-Olympiërs Robert Leijsen en Michael Parkinson voor vrijwilliger en sportman. Burgemeester Han Weber sloot de avond af met de uitreiking voor sportvrouw en sportploeg, waarmee de avond een prachtige viering van lokale sportprestaties werd.

Sportteam van het jaar

Winnaar: Nieuwerkerk D1 CKV Nieuwerkerk
Dit team werd afgelopen jaar Nederlands kampioen in de hoofdklasse in de zaal en werd kortgeleden door de gemeente gehuldigd.

Sportman van het jaar

Winnaar: Joost Visser (Tumo Moordrecht)
Joost nam deel aan de Special Olympic World Games in Berlijn in juni 2023 en won veel medailles.

Sportvrouw van het jaar

Winnaar: Vera Hogerwaard (Hardlopen)
Vera is de snelste vrouwelijke inwoner van Zuidplas tijdens de marathon van Rotterdam 2024 met een tijd van 3:38:19.

Sporttalent van het jaar

Winnaar: Myron Artemenko (NieMo Barracuda)
Myron is een van de snelste zwemmers van Nederland in zijn leeftijdsklasse. Hij heeft diverse clubrecords verbeterd en won medailles op internationale toernooien.

Vrijwilliger van het jaar

Winnaar: Martin Muller (NHC De IJssel)
Martin is een toegewijde vrijwilliger die al jarenlang een vaste kracht binnen NHC De IJssel is. Hij vervult meerdere rollen zoals trainer, deel van het klusteam, en scheidsrechter.

Coach van het jaar

Winnaar: Diana Alblas (Tumo Moordrecht)
Diana zet zich al meer dan 30 jaar in voor Tumo Moordrecht en coacht het G-gymteam, waarmee ze veel succes heeft behaald, waaronder medailles bij de Special Olympics.

Een fotocollectie van de avond is te vinden op: Facebook