Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Cees Zuithoff - Duikteam De Baan
Nieuwerkerk

Kerst in juni bij Sportstichting Zuidplas

Vorige week liet Sportstichting Zuidplas (SSZ) Elsa, Emma, Olivia en Eva kopje onder gaan. De meiden hadden vorig jaar december op een mooie ingekleurde kerstbal de kerstwens om te leren duiken ingeleverd bij SSZ. Met enthousiaste samenwerking van duikteam De Baan beleefden de vier vriendinnen een onvergetelijke middag. Deze wens was de laatste van in totaal tien wensen die SSZ in vervulling mocht laten gaan.

De laatste weken van 2023 versierden een groot aantal vrolijk ingekleurde kerstballen de recepties in de sportcentra De Zuidplas en Parkzoom. De kerstballen maakten onderdeel uit van de kerstwensenactie. Jong en oud lieten de leukste, mooiste en grappigste wensen achter. De wensen liepen uiteen van een gele Ferrari tot wereldvrede. De kleine Noa wenste bijvoorbeeld; ‘dat rijken geld zouden geven aan de armen’ en nieuwe kleurpotloden want die waren bijna op. Helaas kunnen we niet alle wensen vervullen, maar de wereld een klein stukje beter maken lukt wel. Dus ging Noa naar huis met een grote doos nieuwe kleurpotloden, kreeg Xhano die graag gewilde nieuwe voetbal en kan Gwen weer fijn hockeyen met haar nieuwe roze hockeystick. Veel kinderen wensten vrijkaartjes voor het recreatief zwemmen. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor een broertje, zusje, opa, oma of het hele gezin.

Unieke ervaringen waren er zeker ook. Demi, wedstrijdzwemster bij zwemvereniging Barracuda, wilde heel graag nog een keer afzwemmen. Met haar zwemervaring vonden we het tijd voor een nieuw diploma en dus haalde Demi haar zwemvaardigheidsdiploma, zwaardvis. Beau wilde heel graag met haar favoriete zwemmeester Arjan over de loopmat en Esther leerde met hulp van buursportcoach Yorick de gymnastiekoefening borstwaartsom.

Het was een feestje om al die wensen te vervullen. De wereldvrede is niet gelukt, maar al die blije en vrolijke gezichten maken de wereld wel een stukje mooier.

Foto: Cees Zuithoff – Duikteam De Baan