Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Zuidplas en Bückeburg vieren 50 jaar Stedenband met sport, cultuur en vriendschap

Op vrijdag 14 juni reisde een grote delegatie vanuit Zuidplas naar Bückeburg ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de stedenband tussen beide gemeenten. Onder de reizigers bevonden zich ook de leden van DKV en Dance Explosion, die met de bus naar Bückeburg vertrokken.

De avond stond in het teken van de opening van het EK. Op de Marktplatz werd de openingswedstrijd groots vertoond op een groot scherm, wat zorgde voor een gezellige en feestelijke sfeer.

De volgende ochtend, zaterdag, begonnen de festiviteiten met sportieve activiteiten. Er werden voetbal- en tennistoernooien georganiseerd waarin teams uit beide gemeenten het tegen elkaar opnamen. Dit zorgde voor een gezonde competitie en versterkte de banden tussen de inwoners.

Na de sportieve ochtend volgde het officiële gedeelte van het programma. Een belangrijke gebeurtenis was het omdopen van een rotonde naar de Zuidplasrotonde, een symbolisch gebaar om de band tussen de steden te eren. Vervolgens vond er een ontvangst plaats op het raadhuis, waar de vriendschap tussen Bückeburg en Zuidplas opnieuw werd bevestigd. Tijdens deze plechtigheid hielden beide burgemeesters toespraken. Ze benadrukten de waarde van de vriendschap tussen de steden, vooral in de huidige onzekere tijden, waarin solidariteit en samenwerking nog belangrijker zijn.

Na de toespraken ondertekenden raadsleden, wethouders, leden van de Stichting Internationale Betrekkingen en het comité Vrienden van Bückeburg het gouden boek, waarmee ze hun toewijding aan de vriendschap tussen de gemeenten bekrachtigden.

De zaterdagavond stond in het teken van optredens. DKV, Dance Explosion en Discovery verzorgden spectaculaire shows die het publiek vermaakten. Daarnaast was er een foodmarket georganiseerd, waar leden van de stichting en het comité zorgden voor Nederlandse specialiteiten zoals poffertjes, bitterballen en frikandellen. Deze lekkernijen vonden gretig aftrek en voegden een culinair tintje toe aan de festiviteiten.

Op zondag werd na de kerkdienst en een optreden van een dansgroep in traditionele klederdracht afscheid van elkaar genomen. Dit markeerde het einde van een gedenkwaardig weekend vol vriendschap, cultuur en samenwerking, en versterkte de band tussen Zuidplas en Bückeburg voor de komende jaren.

Foto’s: Joke van Gelderen