Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Terugblik Open Dag brandweer Nieuwerkerk aan den IJssel 2024

Op zaterdag 22 juni 2024 vond bij de brandweerkazerne in Nieuwerkerk aan den IJssel de open dag van de brandweer plaats. Tussen 10.00 en 16.00 uur waren er demonstraties van de politie, handhaving, brandweer en de jeugdbrandweer. De brandweerlieden toonden hun vaardigheden in het blussen van branden en het redden van mensen, terwijl politie en handhaving verschillende manieren van aanhoudingen lieten zien.

Ook was Team Digitale Verkenning aanwezig, dat (nood)hulpdiensten ondersteunt met drones voor een veilige en efficiënte incidentbestrijding. Verder was er een militair fire and rescue voertuig te zien, dat wordt ingezet bij uitzendingen naar het buitenland door Nederlandse militairen. Dit voertuig heeft onder andere dienst gedaan in Irak en Afghanistan.

Een ondersteuningsvoertuig van de ME was ook aanwezig, uitgerust met apparatuur om toegang te verkrijgen tot geblokkeerde locaties. De ME’er ter plaatse was ook uitgerust met een traangas pistool en traangas granaat, evenals verschillende onlangs opengeslepen ijzeren buizen die eerder gebruikt waren door demonstranten bij recente protesten op de A12.

Bezoekers konden ook workshops volgen, zoals “Zelf reanimeren”, en advies krijgen over brandveiligheid. Voor kinderen was er de mogelijkheid om hun 112-diploma te behalen, terwijl heel veel van de aanwezige voertuigen ook van binnen te bezichtigen waren.

Een fotocollectie van de open dag bij de brandweer Nieuwerkerk aan den IJssel is te vinden op: Facebook