Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Succesvolle eerste editie van Zuidplas Inclusief vergroot bewustwording

Afgelopen woensdag 19 juni gaven burgemeester Han Weber en wethouder Frans Klovert het startsein voor de eerste editie van Zuidplas Inclusief. Dit bewustwordingsevenement, georganiseerd door Stichting Onbeperkt Zuidplas samen met de gemeente Zuidplas, is onderdeel van het Actieplan Lokale Inclusie-Agenda.

Het programma liep van 12 tot 18 uur en begon met een feestelijke opening. Wethouder Frans Klovert hield een inspirerende toespraak, gevolgd door het hijsen van de Progress Pride Flag door burgemeester Han Weber en wethouder Klovert. Daarna konden bezoekers de informatiemarkt verkennen, die niet enkel bedoeld was voor inwoners, maar ook voor medewerkers van de gemeente. Op de markt waren organisaties zoals Promen, Mantelzorgondersteuning Zuidplas en Zonnebloem Nieuwerkerk aanwezig.

Gedurende de dag waren er diverse ervaringscircuits beschikbaar. Deelnemers konden vanuit een rolstoel, scootmobiel of met een rollator de dagelijkse gang van zaken ervaren. Ook wethouders Frans Klovert, Daan de Haas en Wybe Zijlstra, samen met burgemeester Han Weber, namen deel aan deze ervaringscircuits om zelf te ervaren hoe het is om met een beperking te leven. Daarnaast was er de mogelijkheid om te speeddaten met ervaringsdeskundigen, wat voor veel waardevolle inzichten zorgde.

Sportstichting Zuidplas zorgde voor extra interactie met een echte tovertafel en ging graag in gesprek over de behoefte aan aangepast sporten. De eerste editie van Zuidplas Inclusief was een groot succes en droeg bij aan een grotere bewustwording en inclusiviteit binnen de gemeenschap van Zuidplas.

Een foto collectie is te vinden op: Facebook