Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Saar Hoogendoorn draagt ambtsketting over aan Julie van Nieuwenhuijzen

De kinderburgemeester en de kindergemeenteraad van 2023-2024 gaan na de zomervakantie naar de middelbare school. Voor het schooljaar 2024-2025 is de verkiezing en selectieprocedure voor de nieuwe kinderburgemeester op 22 mei afgerond. Afgelopen dinsdag is Julie van Nieuwenhuijzen van de Gideonschool in Nieuwerkerk aan den IJssel benoemd tot nieuwe kinderburgemeester van Zuidplas.

De benoemingscommissie bestond uit de huidige kinderburgemeester Saar Hoogendoorn, wethouder Frans Klovert, begeleider Kim Terbrack, en beleidsadviseur Berthilde Borreman. De 16 basisscholen in Zuidplas kon een kandidaat uit groep 7 voordragen voor de kindergemeenteraad. Van 12 scholen meldden zich kandidaten, waarvan 11 ook voor de positie van kinderburgemeester.

De kandidaten presenteerden hun visie tijdens een vergadering van de huidige en toekomstige kindergemeenteraad. Het thema was: ‘Als ik kinderburgemeester van Zuidplas ben, dan…’. De presentaties werden beoordeeld, en Julie van Nieuwenhuijzen, die de hoogste score behaalde, is nu officieel benoemd door de gemeenteraad.

Taken kinderburgemeester

De kinderburgemeester vertegenwoordigt de jeugd bij officiële gelegenheden, zoals de intocht van Sinterklaas en sportevenementen, en fungeert als voorzitter van de kindergemeenteraad.

Zittingsperiode

De benoeming geldt voor het schooljaar 2024-2025. Met Julie van Nieuwenhuijzen als nieuwe kinderburgemeester blijft de stem van de jeugd in Zuidplas gewaarborgd.