Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Festival in slotpark Bückeburg

Afgelopen weekend was er een groot middeleeuws / fantasie en muziekfestival in het slotpark van Bückeburg. Er liepen ridders rond, waren riddertoernooien zowel te voet als te paard. Er stond een hele grote ballenbak gemaakt van strobalen en daarnaast nog allerlei los stro en zand waarin in kinderen zowel klein als groot konden spelen.

Overal stonden stands waarin vele zaken werden verkocht welke te maken hadden met het festival, zo werden er schapenvellen verkocht, maar ook kruiden en heel veel verschillend eten wat allemaal werd bereid waar je bij stond en dat allemaal in middeleeuwse stijl.

Ook waren er gigantische kampementen en waren deze mensen ook actief betrokken bij verschillende activiteiten op het festival en wordt het festival in stijl geopend door een monnik die indien nodig ook nog middeleeuwse straffen uitdeelt als er zich een overtreding heeft voor gedaan. Diegene wordt dan ingesmeerd met stroop en krijgt dan veren over zich heen (pek en veren).

Hieronder een aantal foto’s en een grotere collectie van de twee dagen is te vinden op: Facebook – fotocollectie. En voor wie het zelf wil meemaken, komende weekend is het festival ook te bezoeken.