Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

Feestelijk startsein voor herontwikkeling ’t Lage in Moordrecht

Op maandag 4 juli gaven wethouders Jan Willem Schuurman en Wybe Zijlstra van de gemeente Zuidplas het startsein voor de herontwikkeling van voormalig sportcomplex ’t Lage. Aanleiding voor dit feestelijk moment is dat alle verenigingen akkoord zijn met de verplaatsing naar het nieuwe sportcomplex ’t Ambacht. Hierdoor is de locatie van ’t Lage vrijgekomen en kan de herontwikkeling van start. Op deze plek worden 85 duurzame woningen, waarvan 37 sociale huurwoningen, gebouwd. De oplevering van de woningen staat gepland voor 2024.

Op uitnodiging van de gemeente Zuidplas en ontwikkelaar Vink spraken wethouders Jan Willem Schuurman en Wybe Zijlstra de genodigden toe op de oude locatie van v.v. Moordecht op ’t Lage. Hier gaven zij symbolisch het startsein voor de herontwikkeling op ’t Lage. Dit feestelijke moment is het resultaat van de gesprekken die de gemeente en de verenigingen op ’t Lage enkele jaren geleden zijn gestart voor verplaatsing naar een nieuwe locatie. De reden hiervoor was dat ’t Lage te weinig ruimte bood voor uitbreiding. In 2018 sloten v.v. Moordrecht, postduivenvereniging De Gevleugelde Vrienden, Vink Ontwikkeling en Mozaïek Wonen een overeenkomst met de gemeente om de verhuizing naar het nieuwe sportpark ’t Ambacht mogelijk te maken. In 2022 volgde Scouting Moordrecht. Hiermee werd zowel de herontwikkeling van ’t Lage als de aanleg van het nieuwe sportpark ’t Ambacht bezegeld.

Koop- en sociale huurwoningen op ’t Lage
Er verrijzen straks 48 koopwoningen, bestaande uit 40 (middel)dure rijwoningen, 6 twee-onder-een-kapwoningen en 2 vrijstaande woningen in het dure segment. Daarnaast worden er 37 sociale huurwoningen gebouwd, verdeeld over 10 rijwoningen en een appartementencomplex van 27 woningen. Het zijn alle gasloze woningen. Daarmee levert het project een bijdrage aan de kwaliteit van de omgeving. Binnenkort starten de eerste werkzaamheden al om de grond voor te bereiden voor de bouw. Woningcorporatie Mozaïek Wonen gaat de sociale huurwoningen verhuren.

Wethouder Jan Willem Schuurman: “We zijn er trots op dat er 85 mooie, duurzame woningen gebouwd worden op deze plek in Moordrecht. Zij voorzien in de grote behoefte aan meer koop- en sociale huurwoningen in Zuidplas. Dit met dank aan alle betrokken die in de jarenlange aanloop naar deze start herontwikkeling tot goede afspraken zijn gekomen en een mooie prestatie hebben neergezet.”

Vliegwiel voor Moordrechtse belangen
Door de verplaatsing van de sportclubs, zijn de locatie ’t Lage en de locatie van de scouting aan de Stevensstraat nr. 78 vrijgekomen voor herontwikkeling (woningbouw). Daarnaast vormt de verplaatsing van deze clubs een vliegwiel voor andere Moordrechtse belangen, zoals: de realisatie van nieuwe sociale huur- en koopwoningen, de herontwikkeling van de ‘50er-jarenbuurt en de aanleg van nieuwe sportvoorzieningen op ‘t Ambacht.

Sportpark ’t Ambacht
Met de aanleg van het nieuwe sportpark ’t Ambacht komt er meer ruimte voor sport in Moordrecht. Het nieuwe sportpark is bijna klaar en wordt zaterdag 27 augustus officieel geopend.

Wethouder Wybe Zijlstra: “Als gemeente vinden we sport en bewegen belangrijk omdat het bijdraagt aan een vitaler leven en omdat het mensen met elkaar verbindt. Daarom blijven we het verenigingsleven en sport zoveel mogelijk faciliteren en stimuleren.”