Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Jubileumoptreden De Kleine Trompetter

Het 125-jarig bestaan van De Kleine Trompetter is groots gevierd op zaterdagavond 15 oktober in de theaterzaal van het Swanla. Meer dan 150 bezoekers waren er aanwezig en die zagen hoe de slagwerkkidzz de avond opende en later samen speelde met de slagwerkgroep afslag 9 en dit allemaal onder leiding van Ilse Hofma. Daarna was het tijd voor het harmonieorkest van De Kleine Trompetter welke stukken speelde uit de musical Les Misérables en daarna stukken uit de musical Aladin waarbij ook de kinderen van opleidingsorkest mee speelde zij speelde onder leiding van Hardy Li.

Namens de gemeente was wethouder Frans Klovert aanwezig, deze spraak over cultuur als bindmiddel en De Kleine Trompetter is verbonden aan Zevenhuizen en ook aan Swanla. Daarnaast zoeken ze ook vaak de samenwerking met andere organisaties en doen heel veel aan opleiding van nieuwe muzikanten. Ook reikte hij namens de gemeente een cheque uit aan de muziekvereniging.

Een 5-tal jubilarissen van de vereniging werden deze avond ook in het zonnetje gezet. Drie voor hun lidmaatschap van 25 jaar, 1 voor 50 jaar lid en 1 voor 65 jaar lid.

Toen was het weer tijd voor muziek en werd gestart met afslag 9 en daarna gevolgd door het harmonieorkest welk een aantal franse nummers speelde. Hierna gelijk gevolgd door een optreden van Romy Monteiro. Die ondanks haar voet in het gips, een mooie show gaf waarbij het publiek niet meer op de stoelen kon blijven zitten en sommige nummers ook geheel meezong. Hierna nam Mr. Mitch’s Groove Sensation het muzikale stokje over en werden alle stoelen van de vloer gehaald en heeft men tot laat op de avond staan dansen en zingen.

Een uitgebreidere foto collectie is te vinden op: Facebook – 125 jaar De Kleine Trompetter