Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Vlootschouw gaat niet door dit weekend

De slechte weersvoorspelling met wind en eventueel onweer is de reden dat het bestuur van de stichting Vlootschouw heeft moeten besluiten de vlootschouw af te blazen. De Vlootschouw was al ver in voorbereiding en stond gepland op zaterdag 17 september.


Hoe vervelend het besluit ook is, we vinden het onverantwoord om het door te laten gaan. Sport Stichting Zuidplas heeft al aangegeven dat de stormbaan en springkussen niet nat mogen worden en zal het terrein onbegaanbaar worden om de spullen op te bouwen” laat Dick Belt weten.

Voor het bestuur en de vrijwilligers is het afblazen van de Vlootschouw een grote domper legt Belt uit. “Eindelijk mochten we weer na de corona periode maar we kiezen echt veiligheid als eerste prioriteit. Het is een te groot risico om met de stevige wind tenten en kramen neer te zetten. de risico’s zijn te groot dat er iets mis gaat met zo’n weersvoorspelling. Dan beter nu de stekker er uit dan dat er tijdens het evenement iets gebeurt waarvan de reactie wordt ‘jullie konden toch weten dat het hard zou gaan waaien’”

De stichting probeert zo snel mogelijk iedereen te informeren die bijvoorbeeld een kraam
hebben of spullen zouden leveren. “De vlootschouw is een te groot evenement om dit even een weekend door te schuiven en zal het pas volgend jaar worden voor de nieuwe editie. Dat is voor de vrijwilligers een grote tegenslag, die waren al weken bezit met de voorbereidingen” aldus bestuurslid Liane Boele.