Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Doe Mee! festival druk bezocht

Zaterdagmiddag 10 september zat er zat letterlijk muziek in het eerste Doe Mee! Festival, wat die dag werd gehouden in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het festival werd namelijk geopend door een muzikaal optreden van drumfanfare DKV en afgesloten met een dansoptreden uitgevoerd door Oekraïense kinderen.

Tussendoor konden bezoekers kennismaken met 26 vrijwilligersorganisaties, o.a. de uitbus, SAZ (Senioren actief Zuidplas), het Leontienhuis, Boer & Buurt. En waren er allerlei Oekraïense hapjes welke gemaakt waren door bewoners van noodpvang De Oase. Onder andere een traditionele rode bietensoep was te verkregen en dit hadden de bewoners gemaakt als een bedankje voor de gastvrij opvang die ze hebben gekregen in Zuidplas.


Ook de kinderen konden zich volop vermaken, o.a. op het lego springkussen en ook de aanwezige stand van M-schmink werd volop bezocht.
De organisatie, het Vrijwilligers Informatie Punt van Stichting ZO!, blikt tevreden terug: ‘De sfeer was goed, het weer uitstekend en er zijn mooie verbindingen tot stand gekomen’.

Een uitgebreidere foto collectie is te vinden op: Facebook – fotocollectie