Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

CBS de Loofboom en MOZ-art gaan werken met de leerorkest formule

Vrijdagochtend 2 september om 9:00 uur, gaat de Leerorkest formule van start in CBS de Loofboom. In het dorp Nieuwerkerk aan den IJssel is het de eerste keer dat zoiets plaatsvindt. Het project valt te vergelijken met in “Muziek in de klas” waar o.a. koningin Maxima een grote rol in speelt.
Wethouder Cultuur & Erfgoed, Frans Klovert was bij de start aanwezig en vertelde dat hij nooit een instrument had kunnen spelen als kind, maar alleen mocht zingen. Maar dat hij dat niet ging doen, omdat dan het schoolplein gelijk leeg zou zijn. Waarop een aantal jongens zei, dan zijn we mooi vrij vandaag. Ook was Marco de Souza, de oprichter van het leerorkest Amsterdam, aanwezig en vertelde hoe hij ooit begonnen was met het idee van een leerorkest. Dick Verhoef de directeur van de muziekschool had het over het belang van muziek en daarna werd er door een een juf en een meester een stuk op de contrabas en viool gespeeld.

Bij de Leerorkest formule werkt CBS de Loofboom nauw samen met MOZ-art Muziekschool. De groepen 5/6 en 7/8 gaan instrumentaal onderwijs krijgen op de instrumenten viool en contrabas gedurende het schooljaar 2022/2023. Het gaat om 20 lessen onder schooltijd. In december, april en juni volgen mini-concertjes op de school.

Belang van muziekeducatie
Muziekeducatie geeft positieve effecten op de groepsdynamiek en de ontwikkeling van de hersenen bij kinderen. Muziekeducatie heeft invloed op het leren luisteren naar elkaar, ontwikkelt taalverwerving, ontwikkelt en ontwikkelt emotionele intelligentie. Muziekeducatie ontwikkelt creativiteit, associatief denken en verbeeldingskracht.

Kijk voor meer informatie over het leerorkest op https://www.leerorkest.nl/