Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Bückeburgpark Heropend na Grondige Renovatie

Het Bückeburgpark was toe aan een opknapbeurt. Bij het opstellen van de plannen speelden de omwonenden een actieve rol. Vanaf zaterdag 26 oktober 2024 kan het resultaat bewonderd worden, wanneer wethouder Wybe Zijlstra om 11.00 uur het vernieuwde park officieel opent.

Tijdens twee bijeenkomsten vervulden de omwonenden een zeer actieve rol door creatieve oplossingen voor te stellen voor het park. Dit heeft ervoor gezorgd dat het ontwerp beter aansluit bij de wensen van de gebruikers, wat precies het doel is van participatie. Zowel de omwonenden als de gemeente zijn zeer tevreden met de uitkomsten van dit proces.

In het vernieuwde park zijn de wandelpaden aangepast. Er is bewust geen fietspad aangelegd, zodat voetgangers meer ruimte hebben. Daarnaast zijn er zitbankjes geplaatst en vlonders aangelegd langs de waterkant, waar men heerlijk kan ontspannen. Ook is er gedacht aan speelgelegenheden voor kinderen en honden, waardoor het park een plek is voor iedereen om van te genieten.

Er is bewust geen sport- en speelplek voor de oudere jeugd in het park, omdat het park hiervoor te klein is. In de buurt bevindt zich echter een trapveldje. De jongeren kunnen via een QR-code in het park hun mening geven over dit veld, en daar hebben zij goed gebruik van gemaakt. Voor de zomer was er gelegenheid om te reageren op het ontwerp, en momenteel wordt gewerkt aan de definitieve plannen voor deze speelplek.

De opening van het park heeft langer op zich laten wachten dan gepland. Door het natte weer in het voorjaar liepen de werkzaamheden vertraging op, waardoor het park afgelopen zomer nog niet toegankelijk was. Dit werd als teleurstellend ervaren door zowel de gemeente als de bewoners.

Vanwege de vertraging konden kinderen in de buurt nog niet spelen in de nieuwe speeltuin van het park. Als compensatie krijgen zij, samen met hun ouders, een gratis kaartje voor het zwembad, zodat ze bijvoorbeeld in de herfstvakantie een dagje kunnen zwemmen.

Het eindresultaat is iets om trots op te zijn, en iedereen wordt uitgenodigd om het park te komen bewonderen tijdens de officiële opening door wethouder Wybe Zijlstra op zaterdag 26 oktober om 11.00 uur.