Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

BRAinS geeft kleur aan Zuidplas

Na het succes van de eerste jubileumactiviteit, ‘Alleskunner Zuidplas’, heeft ook de tweede jubileumactiviteit van BRAinS, georganiseerd door Stichting ZO!, plaatsgevonden. Dit keer vond het evenement plaats in het cultuurhuis van Zuidplas, namelijk Dorpshuis Swanla. 28 leerlingen uit alle dorpen van de gemeente hebben zich bij BRAinS aangemeld om deel te nemen aan ‘Geef kleur aan Zuidplas’, een activiteit die speciaal is georganiseerd voor het 35e seizoen.

Samenwerking
De activiteit ‘Geef kleur aan Zuidplas’ is een unieke samenwerking tussen BRAinS, cultuuraanjager Ron Eikenhout en diverse kunstenaars uit Zuidplas. Onder anderen Teuneke en Roy Beusink (Atelier Teuneke Moordrecht), Ingrid Bovekerk-van der Vlugt en Gerda (Atelier Artistique Moerkapelle), en Henk ten Hoopen en Marius Boer (Stichting Beeldende Kunst Zuidplas) hebben meegewerkt. Ook Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas heeft een financiële bijdrage geleverd om het speciale kunstproject mogelijk te maken.

Kunstwerk
De kinderen gingen tijdens de activiteit aan de slag met het maken van prachtige zelfportretten, waarbij ze gebruikmaakten van hun lievelingskleuren. De kleurrijke schilderijen worden verwerkt tot één groot kunstwerk. Dit kunstwerk gaat als reizende expositie kleur geven aan verschillende openbare locaties in de gemeente Zuidplas. BRAinS-coördinator Wanda van der Spek en cultuuraanjager Ron Eikenhout zijn trots op hun initiatief: “Met deze unieke samenwerking hebben we alle leerlingen uit Zuidplas de kans gegeven om zich eens ‘een echte kunstenaar’ te voelen. Het maken van een schilderij met eigen handtekening, het uitgenodigd worden voor de opening van de reizende expositie en het kunnen bewonderen van hun kunstwerk op meerdere plaatsen in Zuidplas gedurende een aantal maanden dragen hieraan bij. Oftewel, een mooie kennismaking met cultuur in de ruimste zin van het woord.”

Meer informatie over de onthulling en expositie van het kunstwerk volgt later.