Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Dierenkliniek Zuidplas viert 10-jarig jubileum met unieke achter-de-schermen ervaringen

Dierenkliniek Zuidplas vierde op zaterdag 12 oktober haar 10-jarig bestaan met een fantastische open dag, die een groot succes bleek voor jong en oud. Bezoekers kregen de unieke kans om achter de schermen te kijken in ruimtes die normaal niet toegankelijk zijn. Zo konden zij de opvangruimtes voor katten en honden bezoeken, evenals de röntgenkamer, waar ze ook de speciale kleding konden aantrekken die daar gedragen moet worden. Daarnaast was er de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de operatiekamer en de laboratoriumruimte, wat een bijzondere ervaring bood voor iedereen die nieuwsgierig was naar het werk in de kliniek.

De dag stond vol met leuke activiteiten, lekkere hapjes en verrassingen, waarbij zowel bezoekers als hun trouwe viervoeters in het zonnetje werden gezet. Honden werden goed verwend met nieuwe speeltjes, smakelijke hapjes en de mogelijkheid om verschillende soorten voeding te testen aan de ‘Proeftafel’. De aanwezige honden genoten zichtbaar van de positieve aandacht, knuffels en snoepjes. Baasjes konden daarnaast bij de winkeltafel terecht voor een breed assortiment aan producten voor hun huisdieren.

Voor de kinderen was er volop vermaak. M-schmink toverde vele gezichten om tot prachtige dieren en zette kleurrijke glittertattoos. De speurtocht door de kliniek zorgde voor spanning en plezier, waarbij zowel kinderen als volwassenen kans maakten op leuke prijzen. Ook konden de jongste bezoekers hun knuffels meenemen naar de Knuffeldokter, waar ze leerden verbandjes aan te leggen en hun favoriete knuffels beter te maken.

De prijsvraag, waarbij het aantal hondenkoekjes in een grote pot geraden moest worden, trok veel deelnemers. De winnaar, die op 15 oktober bekend wordt gemaakt, gaat naar huis met een kwartaal gratis antiparasitica voor hun huisdier. Dit zorgde voor extra spanning en plezier tijdens de open dag.

Bezoekers konden genieten van heerlijke frietjes en snacks van Romy’s Frietmobiel, terwijl de dierenartsen en assistentes bij de Mobiele Bar zorgden voor verfrissende drankjes. Zowel binnen in de kliniek als buiten op het springkussen met glijbaan hing een gezellige sfeer, waar iedereen volop van genoot.

Dierenkliniek Zuidplas kijkt terug op een geslaagde open dag vol blije gezichten en een warme sfeer. Het was een feestelijke en memorabele viering van hun 10-jarig jubileum.