Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

Gebiedspaspoort ‘De Smaak van Moordrecht’ overhandigd aan wethouder Frans Klovert

Op dinsdagavond 8 oktober vond in het gemeentehuis van Nieuwerkerk aan den IJssel een bijzondere gebeurtenis plaats. Wethouder Frans Klovert kreeg van de Smaakmakers van Moordrecht het gebiedspaspoort De Smaak van Moordrecht overhandigd. Dit gebiedspaspoort vormt een belangrijke stap in het verder ontwikkelen van het gebied, met aandacht voor lokale identiteit, duurzaamheid en culturele waarde.

De overhandiging vond plaats voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering, waar het gebiedspaspoort later die avond ook op de agenda stond. Naast het paspoort ontving de wethouder ook een Memoryspel Groeten uit Moordrecht, eveneens aangeboden door de Smaakmakers van Moordrecht. Het spel, waarin iconische plekken en historische gebeurtenissen uit Moordrecht centraal staan, symboliseert de rijkdom van het gebied.

Na de overhandiging sprak wethouder Klovert zijn waardering uit voor de inzet van de Smaakmakers. Hij benadrukte hoe belangrijk het is om samen te werken aan een toekomst die zowel de geschiedenis als de unieke smaak van Moordrecht bewaart. In de raadsvergadering werd het gebiedspaspoort dan ook besproken als onderdeel van het strategisch beleid voor de verdere ontwikkeling van het dorp en de omgeving.