Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

D66 en VVD vragen om toekomstscenario’s voor centrum Nieuwerkerk aan den IJssel

De fracties van D66 en VVD in Zuidplas hebben een initiatiefvoorstel ingediend om het centrumgebied van Nieuwerkerk aan den IJssel te vernieuwen. Het voorstel roept op tot een onderzoek waarin minimaal drie verschillende scenario’s voor de toekomstige ontwikkeling van het gebied worden uitgewerkt. In deze scenario’s staan levendigheid, veiligheid en wonen centraal. Daarbij wordt gekeken naar verbeteringen in de verkeersveiligheid rondom het Raadhuisplein en een veiligere, aantrekkelijkere verbinding tussen het station en winkelcentrum Reigerhof. Sociale veiligheid, vooral in de avonduren, krijgt ook extra aandacht.

Daarnaast wordt gevraagd om mogelijkheden te onderzoeken voor meer woningen, waaronder betaalbare koop- en huurappartementen. Ook moet er meer ruimte komen voor groen, terrassen en recreatie om het gebied aantrekkelijker te maken. De renovatie van het station, die in 2027 gepland staat, moet eveneens worden meegenomen in de plannen. Het onderzoek zal participatief zijn, met input van inwoners en ondernemers, en moet uiterlijk eind 2025 gereed zijn.

Het voorstel is ingediend door de raadsleden Ryan Adriaanse, Chantal Bon – van de Griek, Patrick Molenaar en fractieondersteuner Jeroen Revet. Nu wordt gewacht op het advies van het college, dat in het voorstel zal worden meegenomen wanneer het als raadsstuk naar de gemeenteraad gaat. Daar zal vervolgens worden besloten of er toekomstscenario’s worden opgesteld, aangezien er ook een budget nodig is om deze scenario’s te kunnen laten uitwerken.