Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

D66 en VVD dienen voorstel in voor toekomstscenario’s centrum Nieuwerkerk

Op 1 oktober jl. is er een initiatiefvoorstel ingediend bij het college van B&W Zuidplas om een scenario-onderzoek te starten voor de toekomst van het centrumgebied van Nieuwerkerk aan den IJssel. Het voorstel roept op tot het ontwikkelen van minimaal drie toekomstscenario’s, waarbij de focus ligt op het bevorderen van levendigheid, veiligheid en het creëren van meer woonruimte in het hart van Nieuwerkerk aan den IJssel. Daarbij worden duidelijke kaders gesteld die richting geven aan de ontwikkeling.

Het onderzoek zal verschillende opties uitwerken om het centrum aantrekkelijker te maken voor bewoners, bezoekers en ondernemers, met aandacht voor het versterken van de sociale cohesie en het waarborgen van een veilige leefomgeving.

“We willen een visie ontwikkelen die het centrumgebied toekomstbestendig maakt, waarbij we de balans vinden tussen wonen, werken en recreëren,” aldus de indieners van het voorstel. De meegegeven kaders moeten ervoor zorgen dat de uiteindelijke plannen realistisch en uitvoerbaar zijn.

Het onderzoek moet dienen als basis voor besluitvorming over de herinrichting en verdere ontwikkeling van het centrum in de komende jaren.