Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Zevenhuizense teams heersen in tweede september-editie van de Zevenhuizense pubquiz

Aan de tweede editie van de 35e pubquiz van Zevenhuizen deden op vrijdag 27 september in de theaterzaal van Theater Swanla maar liefst 35 teams mee. Die teams, of de leden van de teams, kwamen werkelijk overal vandaan. Er waren onder andere deelnemers uit Gouda, Waddinxveen, Reeuwijk, Oudewater, Rotterdam Nesselande, Zoetermeer, Bleiswijk en alle dorpen van de gemeente Zuidplas. In het team van de Lichtkring waren zelfs alle dorpen van Zuidplas vertegenwoordigd in één team. Hoewel het relatief nieuwe team van Rondje Bosveen uit Nieuwerkerk de vierde plaats behaalde, gingen de prijzen deze keer allemaal naar teams uit Zevenhuizen.

De openingsronde, een ronde om er een beetje in te komen, werd gespeeld om een schaal lekkere hapjes, verzorgd door het team van Swanla onder leiding van beheerder Fred de Kreek. Deze kende een winnaar die maar liefst negen van de tien vragen goed wist te beantwoorden. Toch was er ook een nieuw team dat voor die ronde geen enkel punt wist te halen. Dat waren de Dolle Mina’s, met in hun midden slechts één inwoner van Zevenhuizen. De Dolle Mina’s vierden de verjaardag van één van de teamleden, Karin, tijdens de pubquiz, wat een mogelijke verklaring voor de lage score kan zijn. De dames hadden in ieder geval een gezellige avond en daar draait het bij de pubquiz in Zevenhuizen natuurlijk vooral om. De schaal met lekkers ging naar team DKC/ZVH (de kaartclub van Zevenhuizen).

In de eigenlijke pubquiz, gespeeld over tien rondes, waren in totaal 82 punten te behalen. Rondje Bosveen uit Nieuwerkerk haalde er daarvan 60, wat net een half punt te weinig was om in de top drie te eindigen. De derde prijs, een gratis bezoek met het hele team aan de voorstelling van Ocobar in het theater, ging naar het team Groeneweg 35+. De fractie van de VVD, met voornamelijk inwoners uit Zevenhuizen, werd tweede met 61 punten en mag aan een volgende pubquiz gratis deelnemen met een diner vooraf. De winnaar, die gratis naar de voorstelling Tijd over van Derek Otte mag en daaraan voorafgaand een theatermenu mag nuttigen, werd met overmacht team Triviacrackers. Zij behaalden maar liefst 69 van de 82 te behalen punten.

In november vindt de 36e editie van de pubquiz plaats, zoals al zeven jaar verdeeld over twee vrijdagavonden, 15 november en 22 november. Deze pubquizzen zijn inmiddels alweer uitverkocht, maar u kunt nog op de wachtlijst geplaatst worden. Deelname kost € 5,- per persoon. Een team moet uit minstens vier en mag uit maximaal acht personen bestaan. Inschrijven kan door een mailtje te sturen aan pubquiz@theaterswanla.nl. Inschrijven voor de pubquizzen van januari kan vanaf zaterdag 23 november om 10.00 uur.