Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

De Zuidplasruiters sluiten de dressuuroefendagen af met de VanderDool-prijs

Traditiegetrouw wordt tijdens de laatste dressuuroefendag de VanderDool-prijs uitgereikt aan de ruiters die gedurende de vier dressuuroefendagen van dit jaar het hoogste resultaat hebben behaald. Bij de paarden was Patricia van den Bergh de gelukkige winnaar van de prijs. Carice van Empel won de prijs bij de pony’s en Lizzy Steng in de categorie pony’s zonder galop.

Op deze laatste oefendag ging de dagprijs bij de paarden naar Tatum Reijm. In de grote ponyrubrieken gingen de dagprijzen naar Danique Stange, Anouk Meijer en Nikki Kreuk met haar pony Zlatan.

Naast de dressuur werd ook het ‘Speel je Spel’-parcours verreden. Dit spectaculaire onderdeel bevatte bijzondere hindernissen, waarbij elke hindernis punten waard was. Snelheid en wendbaarheid zijn in dit spel cruciaal. Degene die binnen de gestelde tijd de meeste punten behaalt, wint. Joelle van Oostrum haalde bij de paarden de meeste punten, terwijl Esmee Hendriksen en Lizzy Steng dit deden bij de pony’s. Deze drie dames werden als winnaars gehuldigd.

Hoogtepunt van de dag was het optreden tijdens de Kür op Muziek. Vier prachtig als Minions verklede ruiters hadden samen met hun instructrice Mayra een komische kür op vrolijke muziek ingestudeerd. Dit werd gevolgd door een optreden van Domino en Nikita, die als elfjes op Keltische muziek hun proef lieten zien.

De dag werd afgesloten met een verkleedronde in glamourstijl en prinsessenkostuums. Het was een geslaagde dag, waarbij iedereen veel “Lol met je Knol” heeft beleefd.

De verloting die tijdens deze dag werd gehouden, bracht het mooie bedrag van € 1.000,00 op. Dit bedrag wordt gebruikt voor aanpassingen in de kantine. De Zuidplasruiters bedanken de bedrijven en personen die gesponsord hebben in de vorm van prijzen of cadeaubonnen.