Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Belangrijke werkzaamheden aan de N219: 30 september – 26 oktober 2024

Van 30 september tot en met 26 oktober 2024 ondergaat een deel van de N219, ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel en Capelle aan den IJssel, belangrijke asfaltwerkzaamheden. Tijdens deze periode zal het werkgebied afgesloten zijn en zal er omleiding van het verkeer plaatsvinden.

Wat gaat er gebeuren?
Om de weg in goede staat te houden, wordt het asfalt vervangen op de Schielandweg, vanaf de rotonde bij de oprit naar de A20 tot aan de Abram van Rijkevorselweg, en verder tot het kruispunt met de Blaardorpseweg.

Werkplanning en fases
De werkzaamheden zijn verdeeld in vier fases:

  • Fase 1: Van maandag 30 september 06:00 uur tot en met vrijdag 4 oktober 24:00 uur. De werkzaamheden starten bij het kruispunt bij de parkeerplaats van de golfbaan Hitland (Blaardorpseweg) en gaan door tot aan ’s-Gravenweg 114. De rotonde bij ’s-Gravenweg is afgesloten, maar de parkeerplaats van de golfbaan blijft bereikbaar.
  • Fase 2: Van maandag 7 oktober 06:00 uur tot en met donderdag 10 oktober 24:00 uur. De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf ’s-Gravenweg 114 tot de kruising met de Kerklaan. De rotonde de Burgemeester van Heugtenlaan is dan afgesloten, terwijl de kruising ’s-Gravenweg / Kerklaan bereikbaar blijft.
  • Fase 3: Van maandag 14 oktober 06:00 uur tot en met zaterdag 19 oktober 05:00 uur. Dit betreft de weg van de kruising ’s-Gravenweg / Kerklaan tot de rotonde die aansluit op het François Viaduct. De rotonde bij het François Viaduct blijft bereikbaar, maar de weg is afgesloten vanaf de rotonde Burgemeester van Heugtenlaan.
  • Fase 4: Van maandag 21 oktober 06:00 uur tot en met zaterdag 26 oktober 24:00 uur. Werkzaamheden vinden plaats van de rotonde bij het François Viaduct tot de rotonde bij de oprit naar de A20. Beide rotondes blijven bereikbaar, maar de rotonde bij de Zuidplasweg is afgesloten.

Wat betekent dit voor jou?
Tijdens de werkzaamheden zullen de werkgebieden afgesloten zijn en zal het verkeer in beide richtingen omgeleid worden. De eerste omleiding loopt via de A20 en A16, de tweede via de Capelseweg en de A20, en de derde omleiding gaat over de Burgemeester van Beresteijnlaan, Burgemeester Schalijlaan, Hoofdweg en Europalaan. Fietspaden blijven bereikbaar.

In geval van nood kunnen brandweer, ambulance en politie de weg blijven gebruiken.