Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

In de grootste zandbak van Zevenhuizen

Zaterdag 27 augustus was eenmalig het bouwterrein van het nieuwe hoogspanningsstation Zuidplaspolder te bezoeken. Op het moment is een groot deel van de ruim 2 meter zand welke gestort moet worden aangebracht en was het een goed moment om kinderen en hun ouders uit te nodigen in de grootste zandbak van Zevenhuizen. Voor alle kinderen waren er emmertjes en schepjes aanwezig, zodat ze naar hartenlust konden graven en (zandkastelen) bouwen met zand. Maar ook konden ze verschillende proefjes doen met elektriciteit of op de foto met een helm en een jas aan van een netbeheerder. Daarnaast was er van zowel Stedin als Liander een monteursbus aanwezig, waarin je ook een kijkje kon nemen.

Ouders konden bij de vertegenwoordigers van Tennet, Liander, Stedin, van Gelder en Croonwolters&dors informatie krijgen over de betreffende bedrijven en wat zij op het terrein gaan doen. Alle bedrijven hadden gadgets bij zich voor de kinderen en soms ook voor de volwassenen, er stond een barista voor koffie en thee en ook een ijskar zodat je ook nog even lekker kon afkoelen na het spelen in het zand.

Er waren veel kinderen en ouders op de eenmalige opening afgekomen en je zal heel veel blij gezichten en rond half 1 gingen de kinderen weer voldaan richting huis.

Een uitgebreide fotocollectie is te vinden op: Facebook – LoL in de zandbak